Chilli nudle s citrónem a sezamovým vepřovým masem
Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Ač bývá poměrně tučné, my pro vás máme inspiraci na hlavní chod s vepřovými nudličkami a nízkosacharidovými nudlemi. Díky chilli papričce a troše citrónu tak připravíte lahodnou pochoutku, kterou můžete bez výčitek zařadit do svého odlehčeného stravovacího plánu.
Ingredience na 1 – 2 porce:
- 1 balení Slim Pasta nudlí bez nálevu,
- 350 g vepřových nudliček,
- 150 g cukety,
- 25 g sezamových semínek,
- 2 menší chilli papričky,
- cibule šalotka,
- jarní cibulka,
- hrst zelených fazolových lusků,
- šťáva z citrónu (množství dle chuti),
- ½ červené papriky,
- sůl a pepř na dochucení.
Jak na to
Slim Pasta nudle vyjměte z obalu a můžete lehce propláchnout pod tekoucí vodou. Nechte okapat. Na pánvi osmahněte na nudličky nakrájené vepřové maso, přidejte nadrobno nakrájenou cuketu, šalotku, jarní cibulku a po chvilce i fazolové lusky. Chilli papričky nakrájejte na velmi drobná kolečka. Do směsi přidejte nudle, promíchejte, zakápněte citrónem a na závěr posypte sezamovými semínky a chilli papričkami.
Tip: Pokud jste milovníci sójové omáčky, přidejte kapku do propláchnutých nudlí, které tak dostanou výraznější chuť