Dýňové rizoto z pečené dýně Hokaido
Inspirujte se receptem na lahodné nízkokalorické dýňové rizoto, které oceníte nejen při dietním režimu, ale také při odlehčení vašeho jídelníčku. Rizoto jsme připravili z naší konjakové nízkokalorické rýže v nálevu, která má pouhých 9 Kcal na 100g. Díky tomu si můžete v receptu dopřát trochu smetany na zjemnění.
Ingredience pro 1 - 2 porce:
- Rýže Slim Pasta rýže v nálevu,
- 1x velká dýně Hokaido,
- 1x smetana na vaření (nemusí být),
- 1x kozí sýr,
- 1x granátové jablko,
- 1x snítka tymiánu,
- olivový olej,
- sůl.
Postup
Nejdříve předehřejte troubu na 200 °C. Dýni Hokaido omyjte, následně nakrájejte na měsíčky, vydlabejte je od semínek a oloupejte slupku. Takto připravenou dýni pokládejte na pečící papír. Dýni pokapejte olivovým olejem a osolte. Vložte do trouby a pečte cca 15 minut, do té doby, než dýně změkne. Upečenou dýni rozmačkejte v hrnci, přidejte trochu smetany, a rozmixujte. Množství smetany se odvíjí od toho, jakou konzistenci preferujete. Dýňové pyré v hrnci dejte na plotýnku a chvíli ohřívejte. Mezi tím si připravte naši Slim pasta rýži v nálevu - vyjměte ji z obalu a minutu proplachujte pod studenou vodou. Následně rýži přidejte do pyré a vše pečlivě promíchejte. Rizoto dochuťte solí a servírujte ozdobené kozím sýrem, granátovým jablkem a tymiánem.
Tip: Rizoto můžete uvařit také bez smetany, postup je stejný, jen místo smetany pro snadnější rozmixování dýně přidejte vodu.