Krevety v tomatové omáčce s konjakovými nudlemi
Máte rádi mořské plody na talíři? V našich podmínkách jsou brány spíše jako občasné a chuťově zajímavé zpestření jídelníčku. Konkrétně krevety jsou v kuchyni velmi oblíbení korýši. Obsahují minimum tuků a jsou bohatým zdrojem proteinů i minerálních látek, zejména jódu. V kombinaci s rajčaty z nich snadno vykouzlíte velmi lehký oběd, který vás díky přidaným konjakovým nudlím také perfektně zasytí.
Ingredience pro 2 porce:
- 1x balení Slim Pasta nudle bez nálevu,
- ½ pytlíku mražených vyloupaných krevet,
- 6 ks menších rajčat,
- 4 lžíce rajského protlaku,
- 1x lžíce másla,
- 1x stroužek česneku,
- 1x menší cibule,
- nasekaná hladkolistá petržel,
- čerstvě namletý pepř.
- sůl
Jak na to
Zmrzlé krevety vyjměte z pytlíku a nechte je chvíli v pokojové teplotě rozmrznout. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nasekanou cibuli, česnek a vše společně chvíli restujte. Mezitím spařte rajčata vařící vodou, oloupejte je a nakrájejte na kostičky. Vhoďte je na pánev k orestované cibuli a česneku, přidejte rajský protlak a nechte vše společně dusit pod pokličkou asi 5 minut. Do omáčky vsypte omyté krevety a nechte pár minut povařit. Na závěr vyjměte Slim Pasta nudle z obalu, přidejte k hotové směsi, promíchejte, dochuťte solí, pepřem, posypte nasekanou petrželí a můžete servírovat.
Tip: Pokud se chcete blýsknout před návštěvou, nastrouhejte do omáčky trochu limetkové kůry, která jídlu dodá příjemnou a svěží vůni.