Penne s avokádem a ricottou
Tento recept si určitě oblíbí všichni vegetariáni, milovníci avokáda a třeba i celiaci. Jeho příprava je snadná a výsledek velkolepý. Je to lehké nízkokalorické jídlo, které připravíte za pár minut a poslouží vám teplé hlavní jídlo a ve studeném stavu i jako zdravá svačinka během dne.
Základem receptu jsou konjakové penne Slim Pasta, které mají až o 94% méně kalorií, než běžné těstoviny a obsahují pouhých 9 kcal na 100 g. Jsou bezlepkové, zcela bez sacharidů, tuků a soli. Recept doporučujeme nejen sportovcům a při redukčních dietách, ale také celiakům či diabetikům.
Ingredience na 2 porce:
- 1 balení konjakových penne Slim Pasta v nálevu
- 1 zralé avokádo
- 4 lžíce čerstvého sýru ricotta
- 1 polévková lžíce nízkotučného mléka
- parmezán
- sůl
- pepř
- čerstvá petrželka
Postup
Připravte si Slim Pasta penne v nálevu - vyjměte penne z obalu a propláchněte v cedníku pod studenou vodou. Omyjte avokádo, rozkrojte ho a vydlabejte dužinu. Na zahřátou pánev dejte sýr ricotta a mléko, vše pečlivě promíchejte do hladka. Dochuťte solí, pepřem a vmíchejte petrželku. Přidejte rozmačkané avokádo a až bude vše promíchané, přijdete na pánev penne. Chvíli vše prohřívejte a míchejte tak dlouho, aby byly všechny penne obalené omáčkou. Omáčka nemusí projít varem. Penne servírujte na talíř či do misky a posypejte čerstvě nastrouhaným parmazánem.
TIP: Tento recept můžete připravit také bez vaření. Postup je stejný, pouze smícháte veškeré ingredience za studena a necháte v lednici nejméně dvě hodiny vychladit. Tato studená varianta vás krásně osvěží v horkých letních dnech.