Další z podzimních receptů, který si zamilujete nejen pro jeho lehkou chuť, ale zejména pro rychlou přípravu a nízký počet kalorií. Houbová sezóna je v plném proudu, takže žampióny klidně nahraďte čerstvě nasbíranými úlovky, které ještě zintenzivní chuť celého pokrmu. Jemnost mu dodá smetana, které se rozhodne nemusíte bát, její kombinace s nízkokalorickými bio penne je doslova ideální.
Ingredience pro 2 porce
- 1x balení Slim Pasta konjakových penne v nálevu,
- 250 g kuřecích prsou,
- 80 g žampionů,
- 2 větší hrsti čerstvých špenátových listů,
- 100 ml 15 % smetany,
- 1 stroužek česneku,
- 3 lžíce olivového oleje,
- sůl a pepř na dochucení.
Jak na to
Omytá kuřecí prsa osolte, opepřete a nakrájená je orestujte na pánvi. Po chvilce přidejte nakrájené žampiony, špenátové listy i česnek. Na závěr zalijte smetanou a můžete servírovat.