Chybí vám nápady na zdravý a odlehčený jídelníček? Inspirujte se naším menu, které sestavila výživová poradkyně. Pomůže vám s kombinací potravin i se zařazením konjakových příloh do běžného dne.
Den první
Snídaně: ovesná kaše se strouhaným jablkem, skořicí a vlašskými ořechy
Ingredience:
200 ml mléka, 45 g vloček, 100 g strouhaného jablka, 20 g vlašských ořechů, skořice.
Postup:
V kastrůlku zahřejte mléko a po chvíli přidejte vločky. Míchejte pár minut, až vločky změknou a mléko se vsákne. Směs naservírujte do mističky, smíchejte s nastrouhaným jablkem a posypte skořicí a vlašskými ořechy.
Dopolední svačina: bílý jogurt s mandarinkou a čekankovým low carb sirupem
Ingredience:
150 g bílého jogurtu (3 % tuku), 70 g mandarinky, 10 g čekankového sirupu.
Postup:
V mističce smíchejte bílý jogurt s mandarinkou a zalijte čekankovým sirupem.
Oběd: pečený losos se zeleninovou rýží
Ingredience:
100 g konjakové rýže, 150 g lososa, 20 g cibule, 15 g oleje, 100 g libovolné zeleniny, 20 g nastrouhaného parmezánu, koření.
Postup:
Troubu předehřejte na teplotu 200 °C a dno plechu na pečení vyložte alobalem. Filet z lososa osušte papírovou utěrkou, potřete trochou olivového oleje a pečte 4-6 minut. Mezitím osmahněte na rozpáleném oleji najemno nakrájenou cibuli, přidejte pokrájenou zeleninu, pod studenou vodou propláchnutou konjakovou rýži, chvíli restujte, vyndejte lososa z trouby a můžete servírovat. Na závěr posypte nastrouhaným parmezánem.
Odpolední svačina: zeleninový salát s feta sýrem
Ingredience:
200 g libovolné zeleniny (cherry rajčata, ledový salát, paprika), 50 g sýru feta.
Postup:
Nakrájenou zeleninu smíchejte s kostkami sýru feta.
Večeře: čínská kuřecí směs s konjakovými nudlemi
Ingredience:
100 g konjakové rýže, 100 g kuřecích prsou, 100 g čínské mražené zeleniny, 50 g pórku, 15 g oleje, koření.
Postup:
Na rozpáleném oleji restujte nakrájená kuřecí prsa, po chvíli přidejte zeleninu a pod studenou vodou propláchnutou konjakovou rýži. Okořeňte a můžete servírovat.
Den druhý
Snídaně: proteinový chlebík s guacamole
Dopolední svačina: kefír s malinami
Oběd: boloňská omáčka s hovězím masem a konjakovými špagetami
Odpolední svačina: zelný salát
Večeře: krevety na asijský způsob s restovanými konjakovými nudlemi
Den třetí
Snídaně: čokoládová kaše s quinoou, malinami a kokosem
Dopolední svačina: tvaroh s čekankovým sirupem, kousky proteinových sušenek a pomerančem
Oběd: houbové rizoto z konjakové rýže s vepřovou panenkou
Odpolední svačina: cottage sýr s bylinkami a česnekovým sucharem
Večeře: konjakové penne se sýrovou omáčkou a slunečnicovými semínky