Toužíte po rychlé a zdravé polévce, která vás zahřeje a ještě si pochutnáte? Karotková je na stole za pár minut a vitamíny a minerály se jenom hemží. A nemusíte se bát, že o ně vařením přijdete. Správně uvařená mrkev si téměř úplně zachovává všechny látky cenné pro lidské tělo. Konjakové penne, které nemusíte vařit a mají minimum sacharidů i kalorií, vás dokonale zasytí.
Ingredience pro 1 - 2 porce:
- 1 balení Slim Pasta penne bez nálevu,
- 2 větší mrkve,
- 1 menší cibule,
- ½ litru zeleninového vývaru,
- 30 g másla,
- muškátový květ,
- hrst zelené petrželky,
- sůl a pepř na dochucení.
Jak na to
Na másle osmahněte cibuli a jakmile zesklovatí přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a zalijte zeleninovým vývarem. Přiveďte k varu a důkladně promíchejte. Přidejte koření podle chuti a vařte 15 - 20 minut. 5 minut před koncem vsypte konjakové penne a chvilku prohřejte. Při podávání posypte nasekanou petrželkou.
Tip: pro hutnější chuť můžete do zakápnout trochou plnotučného mléka či 12 % smetany a polévku rozmixovat.