Lahodná Minestrone s rýží

Pokud jste milovníci italské kuchyně a polévek, lepší pochoutku jen těžko najdete. Hustá zeleninová Minestrone patří bezesporu do zlatého fondu tamní kuchyně. Je snadná na přípravu a plná zeleniny. Mezi obvyklé ingredience patří především rajčata, fazole, cibule, celer a mrkev, ale žádný pevně daný recept v podstatě neexistuje. Záleží na vaší kreativitě a zelenině, která je díky ročnímu období právě k dispozici. My jsme ji pro vás připravili s nízkokalorickou rýží Slim Pasta, takže o talíř plný zdravých ingrediencí nouze rozhodně nebude.

_DSC9769final

Ingredience pro 1 - 2 porce:

  • 1 balení konjakové rýže Slim Pasta BIO v nálevu,
  • 200g bílých fazolí v nálevu,
  • 2 mrkve,
  • 1 stroužek česneku,
  • 3 středně velká rajčata,
  • 1 plechovka drcených rajčat,
  • 1 dcl olivového oleje,
  • sůl a pepř na dochucení.

Jak na to

V hrnci rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a mrkev pokrájenou na kolečka. Po 10 minutách přidáme tenké plátky česneku. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, plechovku drcených rajčat a bílé fazole bez nálevu. Směs podlijeme vodou a vaříme zhruba dalších 10 minut. Mezitím dvakrát propláchněte Slim Pasta rýži pod studenou vodou, ohřejte a naservírujte spolu s polévkou. Na závěr přidejte sůl, pepř a kapku olivového oleje.

Tip: Pokud máte rádi hustší konzistence polévek, odeberte zhruba ¼ polévky a rozmixujeme ji tyčovým mixérem. Vzniklý krém vraťte zpět k původní polévce, která se tak příjemně zahustí.