Boršč s rýží
Dobrý boršč je skutečné kuchařské umění. Chutná skvěle za tepla i za studena a je plný zdravé zeleniny, která vás nadopuje vitamíny. Verzí původně ukrajinské polévky existuje nepočítaně. My jsme si pro vás připravili recept s nízkokalorickou konjakovou rýží, která celý pokrm zajímavě osvěží a dokonale vás zasytí. Boršč je typický svou výraznou chutí i barvou a ideálně se vaří ve velkém, protože jeden talíř nikdy nestačí.
Ingredience pro 1 - 2 porce:
- 1 balení Slim Pasta rýže BIO v nálevu,
- ½ litru silného hovězího vývaru,
- 200 g konzervovaná krájená rajčata,
- 1 větší brambora,
- 90 k zakysané smetana,
- 2 ks červené řepy,
- 2 mrkve,
- 1 stroužek česneku,
- 1 celer,
- 1 mrkev,
- 1 cibule,
- koření - bobkový list, kuličkový pepř,
- snítka čerstvého kopru,
- sůl a pepř na dochucení.
Jak na to:
V hrnci rozpalte tuk a orestujte veškerou kořenovou zeleninu. Po chvíli přidejte nakrájenou cibuli, smažte dozlatova a poté konzervovaná rajčata. Důkladně míchejte, podlijte hovězím vývarem a duste. Po pár minutách přidejte nakrájenou červenou řepu na kostky pokrájenou bramboru a přidejte i další koření dle libosti. Během vaření polévku ochutnávejte a dochucujte, klidně vinným octem či špetkou cukru. Slim Pasta rýži propláchněte pod tekoucí vodou a těsně před servírováním na chvíli prohřejte v polévce. Boršč servírujte s trochou zakysané smetany a snítkou čerstvého kopru.
Tip: pro milovníky masa doporučujeme do polévky přidat mix kousků vepřové plece a hovězího.