Brazilská vánoční rýže
Okořeňte si vánoce tradiční brazilskou chuťovkou. Rýže je jednou z nejčastěji konzumovaných potravin horkokrevných Brazilců a na slavnostní tabuly nechybí ani během vánočních svátků. Tradiční brazilskou rýži s ořechy a rozinkami, která je v Jižní Americe známá také jako “vánoční rýže”, můžete servírovat jako přílohu i hlavní jídlo. Díky naší nízkosacharidové rýži si s klidným svědomím můžete dopřát dvojitou porci.
Ingredience na 1 – 2 porce:
- 1x balení Slim Pasta rýže bez nálevu
- 50 ml zeleninového vývaru
- ½ větší červené cibule
- ¼ zelené a žluté papriky
- hrst mandlí, kešu ořechů a vlašských ořechů
- hrst rozinek
- sůl a pepř na dochucení
Jak na to
Rýži bez nálevu zalijte zeleninovým vývarem a chvilku povařte. Mezitím osmahněte červenou cibulku s paprikami. Smíchejte s rýží a chvíli restujte. Poté přisypte ořechy a rozinky a můžete servírovat.
Tip: Pokud máte rádi maso, přidejte 100 g restovaných kuřecích prsou. Vykouzlíte tak vydatný pokrm plný bílkovin.