Chřest v kuřecím steaku s bazalkovou rýží
Na světě je registrováno před 300 druhů chřestu. Tato vytrvalá bylina je kromě hojného využívání v kuchyni považována za skvělé afrodiziakum. Kromě bohatého výčtu dobrých vlastností také zvyšuje libido, zlepšuje mužskou i ženskou plodnost a je ideální součástí hubnoucího jídelníčku. Pokud své kuchařské umění propojíte i s čerstvou bazalkou, své drahé polovičce naservírujete doslova afrodiziakální „bombu“.
Ingredience pro 2 porce:
- 1x balíček Slim Pasta rýže bez nálevu,
- 2x kuřecí prsní řízek,
- 6 stonků zeleného chřestu,
- sůl a pepř,
- koření dle chuti,
- olivový olej,
- čerstvá či sušená bazalka.
Jak na to
Kuřecí prsní řízky důkladně naklepejte, ať jsou co nejslabší a posypte oblíbeným kořením, solí a pepřem. Omyjte stonky zeleného chřestu a povařte asi 3 minuty ve vroucí osolené. Do plátků kuřecích řízků zabalte uvařený chřest, maso spojte provázkem a potřete olivovým olejem. Poté zprudka osmahněte na pánvi a poté dopečte v troubě předehřáté na 180°C. Během pečení propláchněte rýži pod tekoucí vodou, osolte a ohřejte na pánvičce. Promíchejte s nadrobno pokrájenou či sušenou bazalkou, která dodá rýži vůni a chuť.