Čočková polévka s rýží a slaninou
Žlutá, černá, zelená, velkozrnná..Při vaření máte na výběr z několika druhů čočky. Pokud si vyberete tu červenou, za pár minut budete servírovat polévku plnou vitamínů, minerálů a bílkovin. Červená čočka má ze všech druhů luštěnin nejlepší stravitelnost a skvěle prospívá celému trávicímu systému. V kombinaci s nízkokalorickou rýží, která má minimální počet kalorií a žádné sacharidy, tak vykouzlíte sytý a lahodný oběd či večeři, která perfektně zapadne do vašeho redukčního plánu.
Ingredience pro 1 - 2 porce:
- 1 balení Slim Pasta rýže BIO v nálevu,
- ½ litru vývaru
- 200 g červené čočky,
- 1 mrkev,
- 1 malá cibule,
- 2 plátky kvalitní slaniny,
- petrželka,
- sůl a pepř na dochucení.
Jak na to
V hrnci osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte mrkev. Po chvíli vsypte červenou čočku, zalijte vývarem a okořeňte. Vařte asi 10 minut a poté přimíchejte propláchnutou konjakovou rýži a vařte dalších 5 minut na mírném ohni. Při servírování posypte osmahnutou slaninou a petrželkou.