Fettuccine s makovou omáčkou a vlašskými ořechy
Omáčky jsou v naší kuchyni bezpochyby oblíbenou záležitostí. Pokud rádi mlsáte, na jazyku se rozplývající makovou omáčku si zamilujete. Mák je navíc bohatým zdrojem vitamínů a minerálů a obsahuje až dvanáctkrát více vápníku než mléko. Maková omáčka se často podává k dukátovým buchtičkám, kynutým knedlíkům či vdolkům. My pro vás máme zdravější variantu, kde cukr nehraje hlavní roli. V kombinaci s konjakovými fettucine totiž hravě vykouzlíte nízkokalorickou pochoutku, kterou si můžete vychutnat bez výčitek.
Ingredience pro 2 – 3 porce:
- 2x balení konjakových fettuccine Slim Pasta v nálevu,
- 150 g mletého máku,
- 0,5 - 0,75 l polotučného mléka,
- 1x lžíce čekankového low carb sirupu / medu,
- 1x lžíce strouhaného perníku pro zahuštění,
- špetka skořice,
- špetka citrónové kůry,
- hrst nasekaných vlašských ořechů,
- hrst rozinek.
Jak na to
Do kastrůlku nalijte mléko a chvíli ho prohřívejte. Přidejte namletý mák a na mírném ohni stále míchejte, ať se nepřipálí. Omáčka začne postupně houstnout. Po chvíli oslaďte špetkou skořice a čekankovým sirupem a přidejte citrónovou kůru.
Připravte si fettuccine Slim Pasta v nálevu. Vyjměte je z obalu, vylijte nálev a pod tekoucí vodou je několikrát důkladně propláchněte. Zbavíte je tak typického konajkového aroma. Poté je přidejte do makové omáčky a vše pár minut důkladně prohřívejte. Fettuccine s makovou omáčkou servírujte do hlubších mističek a na závěr posypejte nasekanými vlašskými ořechy.
TIP: Zdá se vám omáčka příliš řídká? Zahustěte ji trochou strouhaného perníku. Pokud jste milovníci rozinek, i ty se skvěle do máčky hodí.
Dobrou a lehkou chuť!