Využijte naše Black Friday slevy 25% NA VŠE.

Houbový kuba s rýží

Houbový kuba je oblíbeným pokrmem ze sušených hub, který se během vánočních svátků servíruje v mnoha domácnostech. Jeho recept se traduje již od pohanských dob, kdy symbolizoval jídlo chudého lidu. Základem původního receptu jsou kroupy, my jsme pro vás připravili rýžovou verzi. A ne jen tak ledajakou. Nízkokalorická rýže bez nálevu má také minimální počet sacharidů, přičemž chuť pokrmu bude zachována. Užijte si odlehčenou verzi a dopřejte si dvojitou porci.

Houbový kuba s rýží (1)

Ingredience pro 2 - 3 porce:

  • 2 balení Slim Pasta rýže bez nálevu,
  • 5 hrstí sušených hub,
  • olivový olej na vymazání,
  • 5 šalotek,
  • 4 stroužky česneku,
  • sušená majoránka,
  • sušený libeček,
  • hrst vlašských ořechů,
  • hladkolistá petrželka na ozdobu,
  • sůl a pepř na dochucení.

Jak na to

Sušené houby spařte horkou vodou a nechte je 5–10 minut stát. Na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou šalotku, přidejte stroužky česneku utřené nožem a nakonec i slité houby. Duste zhruba 8 minut do změknutí, vmíchejte sušenou majoránku, libeček a podle chuti osolte. Slim Pasta rýži vyjměte z obalu, smíchejte se směsí a důkladně promíchejte. Pokapejte olejem a dejte do zapékací mísy vymazané olejem. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180°C a těsně před koncem pečení zasypejte ořechy. Servírujte ozdobené petrželkou.