Italské tagliatelle s uzeným lososem
Itálie je známá pro rozmanitost vánočních tabulí. Nemá totiž jedno typické slavnostní jídlo. Servírované pokrmy se liší podle regionů a odráží tak místní chutě spojené s využitím tradičních surovin. My vás s naším receptem zasvětíme do chutí severní Itálie, kde má ryba na vánočním stole své pevné místo. Nízkokalorické tagliatelle s uzeným lososem si zamilujete pro jejich lehkou a smetanovou chuť.
Ingredience na 1 - 2 porce:
- 1 balení Slim Pasta tagliatelle BIO v nálevu,
- 100 g uzeného lososa,
- 50 ml 10% smetany na vaření,
- trocha másla,
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku,
- kopr na posypání.
Jak na to
Plátky lososa nakrájejte na nudličky a zlehka orestujte na másle. Poté ho zalijte smetanou a navrch nastrouhejte špetku muškátového oříšku. Nízkokalorické tagliatelle vyjměte z obalu a několikrát důkladně propláchněte pod tekoucí vodou. Přidejte na pánev a promíchejte se smetanovou omáčkou a lososem. Při servírování ozdobte snítkou kopru.
Tip: Pro intenzivnější chuť přidejte k lososu panáka brandy a flambujte.