Kuřecí Tikka Masala s rýží
Pro milovníky indické kuchyně tu dnes máme tip na jejich klasiku. Postačí vám pár ingrediencí a naše nízkokalorická rýže, kterou jen vybalíte a ohřejete. Indická kuchyně je známá pro své hojné používání koření, proto jím rozhodně nešetřete.
Ingredience pro 1 – 2 porce:
- 1 balíček Slim Pasta rýže bez nálevu,
- 150 g kuřecích prsou,
- 150 ml smetany ke šlehání,
- 1 plechovka krájených rajčat,
- 1 lžíce oleje,
- 1 větší cibule,
- 2 rajčata,
- lžička nastrouhaného zázvoru,
- prolisovaný česnek - dle chuti,
- 1 lžička kurkumy,
- 1 lžička mletého římského kmínu,
- 1 lžička indického kari,
- celá skořice,
- celý kardamom,
- 2 hvězdičky badyánu,
- 4 bobkové listy,
- hrst čerstvého koriandru,
- sůl,
- čerstvá chilli paprička - dle chuti.
Jak na to
Rozpalte pánev a osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte zázvor, česnek, mletý římský kmín, kurkumu a indické kari. Restuje asi 2 minuty. Poté přidejte na kostičky nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, bobkový list, plechovku krájených rajčat, smetanu a sůl. Ochuťte chilli papričkou a povařte 15 minut. Mezitím orestujte nakrájená a osolená kuřecí prsa a přidejte do omáčky. Na závěr vyjměte bobkový list, kardamom, badyán a skořici. Vybalte a ohřejte rýži a můžete servírovat.