Nízkosacharidové sushi s lososem (Sake maki)
Sushi je lahodná a zdravá pochoutka, kterou si můžete připravit na mnoho způsobů. Je ideální na oslavy nebo jako občerstvení pro návštěvy. Ty nejzákladnější druhy sushi snadno připravíte doma a můžete zvolit ingredience, které vám chutnají. Základem je vybrat vhodnou rýži. Klasická sushi rýže je velmi kalorická, proto není pro dietní režim vhodná. Naše speciální konjaková sushi rýže má snížený obsah sacharidů a je nízkokalorická. Oproti běžné sushi rýži má o 70 % méně kalorií, takže si tuhle pochoutku můžete dát zcela bez výčitek. Losos je navíc skvělým zdrojem bílkovin, omega-3 mastných kyselin, draslíku a vitamínů skupiny B.
Ingredience na 4 rolky:
- 2 balení Slim Pasta Sticky rýže,
- 160 g čerstvého lososa,
- 2 plátky mořské řasy Nori,
- 3 lžíce rýžového octa,
- wasabi,
- nakládaný zázvor,
- sójová omáčka,
- bambusová rolovací podložka.
Jak na to
Sticky rýži vybalte na talíř, ochuťte trochou rýžového octa a vedle si připravte si malou misku s vodou na namáčení rukou. Plátek mořské řasy položte na rolovací podložku lesklou stranou nahoru. Do poloviny naneste rýži, přidejte plátky nakrájeného lososa a zarolujte. Rolku nakrájejte namočeným nožem a servírujte na talíř. Ke každé porci si připravte trochu nakládaného zázvoru, wasabi a sójovou omáčku.
PS: Pokud jste velcí milovníci wasabi, můžete jím lehce potřít rýži ještě před zarolováním. Sushi tak získá výraznou chuť.