Pečený losos se zeleninovou rýží
Pečený losos s konjakovou rýží je ideální jídlo pro redukční režim, či jen pro zpestření a odlehčení jídelníčku. Losos je skvělým zdrojem bílkovin, omega-3 mastných kyselin, draslíku a vitamínů skupiny B a konjaková rýže, s minimálním obsahem sacharidů, je také bohatým zdrojem vlákniny glukomannan.
Ingredience pro 1 osobu:
- 100 g Slim Pasta rýže,
- 150 g lososa,
- 100 g libovolné zeleniny,
- 20 g cibule,
- 15 g oleje,
- 20 g strouhaného parmezánu,
- koření.
Jak na to
Troubu předehřejte na teplotu 200 ° C a dno plechu na pečení vyložte alobalem. Filet z lososa osušte papírovou utěrkou, potřete trochou olivového oleje a pečte 4 - 6 minut. Mezitím osmahněte na rozpáleném oleji najemno nakrájenou cibuli, přidejte pokrájenou zeleninu, pod studenou vodou propláchnutou konjakovou rýži, chvíli restujte, vyndejte lososa z trouby a můžete servírovat. Na závěr posypte nastrouhaným parmezánem.