Podzimní menu: Nudle s květákovou omáčkou
Milujete květák? Zkuste z něj vykouzlit trochu netradiční a přesto lahodnou omáčku, která vás nadchne svou jemností. Je rychlá a možná zachutná i věčným odmítačům téhle skvělé zeleniny, která je bohatá zejména na vlákninu. Konjakové bio nudle s nulovým obsahem sacharidů dodají pokrmu pocit lehkosti.
Ingredience pro 2 porce
- 1x balení Slim Pasta konjakových nudlí v nálevu,
- ½ květáku,
- 2 větší hrsti špenátu,
- 1 červená cibule,
- 75 ml 15 % smetany,
- špetka muškátového oříšku,
- 3 lžíce olivového oleje,
- sůl a pepř na dochucení.
Jak na to
Květák rozdělte na růžičky a uvařte ve slané vodě. Mezitím propláchněte nudle pod studenou tekoucí vodou. Červenou cibulku lehce osmahněte na oleji, přidejte uvařený květák a zalijte smetanou a rozmixujte. Bio nudle sceďte, ohřejte na pánvi a přidejte špenát. Po chvilce zalijte květákovou omáčkou a na závěr dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Tip: pokud preferujete typy omáček bez kousků, rozmixujte květák úplně do hladka. K dochucení se perfektně hodí hladkolistá petržel.