Řepové rizoto s fenyklem a grilovaným sýrem
Autorem tohoto skvělého receptu je výherkyně naší Velké únorové soutěže o nejkreativnější recept, Zuzana Okonji (IG: @zdravevarenislaskou), která s ním vyhrála 1. místo. My jsme tento výherní recept uvařili, nafotili a hlavně ochutnali. Je snadný na přípravu, zdravý, dietní a moc dobrý. Určitě vám ho doporučujeme vyzkoušet.
Ingredience pro 2 porce:
- 1 balení konjakové rýže Slim Pasta v nálevu
- 1 ks předvařené červené řepy
- 1 ks fenyklu
- 200 g balkánského sýru
- olivový olej
- kvalitní grilovací koření
- pepř
- sůl
Postup:
Očistěte bulbu fenyklu a odstraňte zelené výhonky. Ty si ponechejte na později. Fenykl nakrájejte na silnější plátky příčně, aby držel tvar. Posypte ho špetkou grilovacího koření a ogrilujte na pánvi na kapce olivového oleje dokud nezměkne. Stačí pár minut z každé strany. Plátek fenyklu si nechte na každou porci a zbytek nadrobno nakrájejte.
Nyní si připravte rizoto. Červenou řepu nastrouhejte nahrubo a dejte na cca minutu prohřát na pánev. Rýži Slim Pasta vyjměte z obalu, několikrát propláchněte pod tekoucí vodou a vložte do misky. K rýži přidejte červenou řepu, nakrájený fenykl a vše promíchejte.
Balkánský sýr nakrájejte na silnější plátky, dejte na sucho na rozpálenou pánev a prudce ogrilujte z každé strany dokud se nevytvoří nazlátlá krustička.
Sýr servírujte k rizotu, přidejte plátek fenyklu opepřete, osolte (pozor na sýr, ten je sám o sobě slaný) a na závěr posypte zelenými výhonky.
Dobrou a lehkou chuť! :)