Vajíčková nízkokalorická pomazánka
Vajíčková pomazánka se skvěle hodí pro běžnou svačinu, ale především na výrobu obložených chlebíčků či jednohubek. Často se však připravuje z másla a majonézy, proto si ji odpírají všichni, kdo jsou v dietním režimu, nebo si chtějí udržet štíhlou linii. Pokud mezi ně patříte i vy, máme pro vás řešení. Vyzkoušejte náš vlastní recept na vajíčkovou pomazánku z nízkokalorického a nízkosacharidového dresinku Vajonéza. Dresink je veganský, bez cukru, tuku, lepku a laktózy a od běžné majonézy téměř nerozeznatelný. Pokud si pomazánku dáte na celozrnný fitness chlebík nebo na bezlepkový, nemusíte mít žádné výčitky z mlsání.
Ingredience
- vejce 5 ks (dle množství pomazánky),
- 1 balení dresink Vajonéza,
- červená cibule,
- kyselá okurka,
- hořčice,
- sůl a pepř.
Jak na to
Vajíčka uvařte natvrdo, nechte je vychladnout a následně nakrájejte na menší kousky. Cibuli a kyselou okurku nakrájejte na jemno a společně s vajíčky vložte do mísy. Přidejte nízkokalorickou náhradu majonézy - dresink Vajonézu, vše pečlivě promíchejte a následně rozmixujte. Do pomazánky přidejte ještě půl lžičky hořčice, sůl, pepř, opět promíchejte a pochutnejte si na domácí low carb svačince.
TIP: Vajíčková pomazánka skvěle chutná na celozrnném chlebu, zdobená pažitkou nebo vlašským ořechem. Pomazánkou můžete také naplnit uvařený vaječný rozpůlený bílek a opět ozdobit pažitkou.