Vánoční mléčná norská rýže
Vánoční norská mléčná rýže je tamním typickým svátečním receptem a ve skandinávských zemích, zejména tedy v Norsku, se servíruje přímo při štědrovečerní hostině. Norská mléčná rýže s lesním ovocem či ovocným rozvarem je také skvělým adeptem na sladkou snídani do postele a servírovat ji můžete v teplé i studené verzi. My jsme ji díky nízkokalorické sticky rýži odlehčili o spoustu zbytečných kalorií a sacharidů, takže jejím množstvím rozhodně nešetřete.
Ingredience na 1 – 2 porce:
- 1x balení Slim Pasta sticky rýže bez nálevu
- 100 g směsi mraženého lesního ovoce
- 150 ml polotučného mléka
- 2 lžíce medu
- skořice na posypání
Jak na to
Směs lesního ovoce nechte rozmrazit. Polotučné mléko dejte do menšího hrnce s trochou medu a zahřejte. Přidejte špetku soli a chvíli míchejte. Sticky rýži vyndejte z obalu a přidejte rovnou k mléku. Míchejte pár minut, až mléko trochu nasákne. V jiném kastrůlku chvíli zahřívejte směs lesního ovoce a dochuťte medem. Rýži naservírujte na talíř, smíchejte se směsí lesního ovoce a posypte skořicí.
Tip: Pokud preferujete ovocný rozvar, povařte lesní ovoce po dobu 15 minut, až vznikne ovocná omáčka, případně směs ještě rozmixujte ručním mixérem.